sunnuntai 7. helmikuuta 2010

MATKA JATKUU

Suomi-päivät töineen, ohjelmineen ja ihmisineen meni nopeasti ja mukavasti. Aika kului liiankin nopsaan mielestäni, sillä yhden päivän vietin petipotilaana rajun ja nopean vatsataudin (mikä lie ollut?) takia.
Lapsilla oli kivaa tekemistä koulun puitteissa ja vapaa-ajanongelmia ei ollut. Iloitsin todella paljon, kun lapset saivat olla kavereiden kanssa. On todella erikoista, että harvoinkin nähtynä kaverit löytävät heti toisensa ja leikit jatkuvat siitä, mihin viimeksi oli jääty. :)
Perjantaina palasimme Bangkokiin ja heti seuraavana yönä neljältä aloitimme matkan kohti Balia. Matka osoittautui aika haastavaksi, sillä jo matkalla lentokentälle Josefin sanoi masun olevan pipi. Heti lentoterminaaliin astuttuamme Josefin oksensi ensimmäisen kerran. Oksentelua jatkui tasaiseen tahtiin koko lentomatkan ajan (reilu neljä tuntia) ja jatkui vielä perille päästyäkin. Sekä Josefin että minä olimme yltä päältä oksennuksessa eikä varavaatteita ollut kuin Josefinille yksi kerta. Jotenkin sitä vaan taas kestettiin ja todettiin, että tätä tämä elämä välillä on. Haasteita joka suunnalta, mutta niistä selvitään.

*******

Balilla siis ollaan. Matka meni oksentelua lukuunottamatta hyvin. Poikia lukuun ottamatta koitimme nukkua mahdollisimman paljon. Kuitenkin tulopäivän ilta meni aika lailla rauhallisissa merkeissä. Minä torkahtelin vähän väliä ja Jannekin siinä jossain vaiheessa. Pojat ja Janne poikkesivat ruokakaupoilla illemmalla ja me tytöt olimme sammuneet unten maille sillä aikaa. Josefin nukahti jo viideltä illalla yöunille. (Heräsi sitten viideltä Laosin aikaa, täällä klo kuusi aamulla.) Me muut valvoimme vielä jonkun aikaa ja sitten paunuimme kaikki todella väsyneinä pehkuihin.

Tänään olemme ottaneet rennosti uiden altaalla ja muuten loikoillen. Jossain vaiheessa lähdemme tutkimaan saarta tarkemmin. Paljon varmasti olisi nähtävää, mutta pikku potilaan kanssa koitamme nyt ottaa rauhallisesti. (Eikä ripuloivan kanssa ole kiva olla kovin liikessä.) Meillä on oikein kiva ja rauhallinen yöpymispaikka ja näemme merenkin majapaikan pihalta.

Ilma on todella kostea ja lämmin. Vettä sateli eilen melkein koko ajan, mutta tänään ollaan oltu kuivina vielä tähän asti. Aika pilvistä on, vaikka aurinko kyllä välillä pilkistelee. Ihan sopivat ilmat, jokaiselle jotakin. ;)

Kunhan tässä pääsemme hiukan tarkastelemaan paikkoja, laitan lisää kuulumisia ja tunnelmia. Sen sanon jo heti, että saarella on yli 20000 paikallista temppeliä ja paikalliset ovat yli 90% erittäin uskonnollisia hinduja. Lisäksi henkienpalvontaa on runsaasti. Balin lentokentällä soi heti musiikki, joka muistutti kovasti buddhalaista temppelimusiikkia. Taksikuljettajalla oli taas korvat ja otsa kukin koristeltuna ja luulenpa, ettei vaan pelkkinä koristeina. Uskonnollisuus ihan ryöpsähti heti vastaan tänne tullessa. Hieman eri tavalla, johon olemme tottuneet. Mielenkiintoista!!

Niina

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Voi oksu! Toivottavasti selvisitte tuolla siitä! Voimia ja toivottelen teille hyvää lomailua Balilla!