maanantai 23. marraskuuta 2009

!!!!!!!

Tänään sain kokea yhden ihanimmista kokemuksistani Laosissa. Pääsin nimittäin vihdoinkin aitoon laosaunaan!! Monen monta kertaa olemme naapureiden kanssa puhuneet saunaan menosta ja sopineet päiviäkin, mutta aina on tullut jollekin jokin este. Tänään vihdoin ja viimein lähdin yhden naapurini kanssa saunaan. Oikeastaan kyseessä on höyrysauna. Pieneen koppiin oli ahtautunut liuta naisia ja siellä me hikisinä istuimme toisissamme kiinni, pyyhimme hikeä pikku pyyhkeillä ja raavimme likaa pois. Nautin aivan joka hetkestä! Istuimme saunassa puolitoista tuntia! Välillä kävimme juomassa kuumaa vettä ja taas saunaan. Itselläni oli vielä kylmä vesi termarissa mukana, sillä saunassa hikoilin aivan älyttömän paljon.

Miksi ihmeessä kukaan ei ole ennen kertonut laosaunan ihanuudesta tai ylipäätään laosaunasta...Tästä tulee kyllä meikäläisen uusi harrastus! Ja mikä parasta, pääsee kuuntelemaan laolaisten juttuja.
Sain kuulla monia mielenkiintoisia asioita kuten saunassa on tapana kertoilla.

Yksi ehkä tärkeimmistä tiedoista oli se, että sain kuulla laojen omasta suusta vieressä olevan päätemppelin hengestä. Temppelialueella asuu nimittäin todella suurikokoinen henki. Kysyin montako metriä henki on, mutta eivät osanneet sanoa. Sitten kysyin, onko se korkea kuin iso puu. KYLLÄ! Ja kädet ovat kuulemma valtavat!! Itsekseni ajattelin, että ei mikään ihme, kun kyseessä on Laosin yksi tärkeimmistä ellei tärkein temppeli. Joten suuren hengen vieressä asumme, mutta miten mahtavaa onkaan omistaa Pyhä Henki omassa sydämessään ja tietää, että kaiken yläpuolella on maan ja taivaan Jumala. !!!!!!! Mikä etuoikeus olla tällä paikalla!

Muistakin paikallisista kylän hengistä oli puhetta...arkitodellisuutta täällä!

Oikein siunattua maanantain jatkoa!

2 kommenttia:

Henry and Ruut Mononen kirjoitti...

Oh, tuon haluaisin kokea!!! En tiennytkään, että lao-saunaa on olemassakaan...

Voimia!!!

Niina kirjoitti...

Tervetuloa vaan! Oli mahtavaa!