perjantai 17. syyskuuta 2010

Kätsy kärpäslätkä...

Vaikka kesämuistelokuvat -ja jutut odottavat edelleenkin tänne pääsyään, näitä päivän polttavia juttuja täytyy joskus tänne lisäillä.

Viime päivinä ilma on ollut suorastaan ihana. Ilma on hiukan viilennyt sateiden takia ja siksi ulkona oleminenkin on todella miellyttävää. Silti ollaan ihan Suomen huippuhellelukemissa, mutta kun täällä tottuu kuumaaan, niin vähäinenkin lämmönlasku tuntuu viileältä. Koska keskipäivän varjossa on jo siedettävä lämpötila, olen viime päivinä kattanut lounasta ulos. Meillä on kiva ulkoruokailupaikka, joka on aika varjossa, koska puut ovat kasvaneet viimeisten kolmen vuoden aikana juuri sopivasti pöydän varjoksi. Lisävarjoa saadaan viisi vuotta sitten ostetusta päivänvarjosta. Minä todella nautin ulkona syömisestä...kattaminenkin on paljon hauskempaa, kun ulkoilmassa valoa piisaa ja pöytäliina, servetit ja astioiden sävyt pääsevät oikeuksiinsa...ja toki ruokakin näyttää ja maistuu paljon paremmalta ulkona.

Aina ulkona syödessä kärpäsetkin innostuvat ruuistamme ja juomistamme. Niitä saakin sitten olla jatkuvasti huiskimassa ruokien päältä...tosin ei sitäkään koko ajan jaksa eikä viitsi välittää. Tänään sitten Benjamin keksi aivan loistavan kärpäslätkän. Benjamin haki kameleontin ja asetti sen kärpäsen lähettyville ja niin lähti kärpänen mangopalan päältä ja meloonipalan, spaghetin, juomalasin ja muidenkin päältä. Monta monta kärpästä sujahti nopeakielisen kameleontin suuhun ja todella siististi. Itse asiassa joka kodissa pitäisikin olla oma kameleontti. Totesinkin syödessämme, että mummollekin pitäisi saada tuollainen eläin keittiöön niiden kammottavien kärpästeippien ;) sijaan. Taidetaan tuoda mummolle ensi kesänä tuliaisia...hahaa.

Sitten kävi mielessä jälkeen päin, että onneksi meillä ei ollut tänään ketään sellaista vierasta ruokailemassa, joka olisi menettänyt ruokahalunsa katsoessaan kameleontin pitkää ja tahmaista kieltä...:)

Käykää ihmeessä katsomassa Benjaminin blogista kuvia kameleontista. Benjaminin blogiin pääset tästä tai sivussa olevasta linkistä. Jättääkää myös kommentteja, se kannustaa nuorta miestä uusiin blogijuttuihin.

Perjantaiterkuin, Niina

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mahtava kärpäslätkä teillä... Maassa maan tavalla, eikö?

Täällä puput katoaa käsistä, sain myytyä monta ja ne olikin äidillä jo loppu. ;o)

Onhan niitä kauniita hymysuisia pupuja tulossa lisää? Ja enemmän poikia, täällä pari pikkupoikaa odottelee omia pupuja...

Niina kirjoitti...

Juu maassa maan tavalla, vaikka kameleontin alkuperä onkin jossain muualta kuin täältä...

Pupuja tulee kyllä lisää, mutta nyt on ollut sairastelua, joten vie hiukan aikaa. Tehdään lisää poikapupuja myös...

Tarina kirjoitti...

Fiksu poika ja mainio kärpäslätkä ;o)!