torstai 18. maaliskuuta 2010

HÄÄMUISTOJA


Muutamia viikkoja sitten olimme niissä laohäissä, joista oli puhettakin...ja lupasin muutaman otoksen. En laita kuvia hääparista, sillä en osaa sanoa, mitä he tykkäisivät jos heidän kuviaan löytyisi netistä. (Josefinia kuvataan täällä Aasiassa paljon ja sanon aina kuvaajille, ettei kuvia saa laittaa nettiin. Ainakin olen muistuttanut...)
Mutta häihin...häät olivat tavanomaiset laohäät, joissa ruoka, juoma, laulu ja tanssi ovat suurin näkyvä osa iltajuhlaa. Päivällä suoritetaan buddhamenoin hääseremoniat.

Laosilaisten valokuvaaminen perustuu ns. poseeraamiseen. Ja kun poseerataan, niin täällä se tehdään ihan tosissaan ja kunnolla. Seisotaan rivissä vakavina ja luonnottomina...no, valokuvausta sekin. Ylimmässä kuvassa poseeraamme ystävämme kanssa hienoissa tamineissamme.Tässä kuvassa aikuiset poseeraa ja lapsi on ainoa, joka on luonnollinen. Josefin on tässä kuvassa hyvin väsynyt ja siis katsoo väsyneenä kameraan.Laohäissä pääsee tai joutuu, miten asian kulloinkin kokee, aina tanssimaan. Häistä poislähteminen ilman tanssimista ei kai ole kovinkaan kohteliasta...siispä me tanssimme ja ihan hauskaa se on ja varsinkin silloin, kun saa tanssia omiensa kanssa. Tässä olemme Jannen kanssa parina tanssimassa ja Josefinkin pääsi isin sylissä mukaan. Tärykalvot heiluivat varmasti enemmän kuin me tanssijat...sen verran kovalla laokajareista pitää aina tulla volyymiä...siis ihan tuutin täydeltä.

Niina

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Sun paitasi on kyllä todella kaunis. Ja mukava kuva teistä tanssimassa.
Mä luen sun blogiasi jatkuvasti vaikka en juuri kommentoikaan. Kiva että jaksat kertoilla kuulumisistanne ahkerasti :)
t:Tiina Toijalasta

Niina kirjoitti...

Tiina! Kiva, kun olet kuulolla. Jotenkin ihanaa tietää, että täällä vierailee myös lapsuudesta asti tuttuja kavereita...Tosi kivaa!

Dreamy Whites kirjoitti...

You are so beautiful. I love visiting your blog.

Take Care,
Maria