tiistai 22. joulukuuta 2009

JOULUJUHLAVALMISTELUITA


Huomenna juhlimme toimistomme joulujuhlaa. Paikalle saapuu paljon vieraita ja saamme kertoa heille joulun todellisesta sanomasta.

Juhlimme samalla vuoden päättymistä ja jättäydymme samalla koko perheenä vähäksi aikaa lomalle. Jannen tosin pitää tehdä töitä ainakin kotosalla, sillä koordinaattorin hommat eivät lomiin pääty. Joka tapauksessa joulua ainakin juhlimme ilman projektipapereita...tai ainakin toivon niin.


Näissä kuvissa on tunnelmia viime vuoden joulujuhlasta toimistollamme. Tiimi on vielä näissä kuvissa rauhallinen...juhlimme aina ensin virallisten vieraiden kanssa ja heidän lähdettyään jatkuu tiimin kanssa juhlinta ja se yltyy aina lauluun, tanssiin, huutoihin ja taputuksiin...arvaan, niin huomennakin!Juhlissa syödään aina lao-ruokaa, joka koostuu riisistä ja kasviksista sekä juhlissa lihasta. Jälkiruuaksi on hedelmiä.


Ja vaikka kuvista voisi suomalaisena luulla vietettävän vappua, niin tosiasiassa kyseessä on joulu. Täällä joulujuhlat koristellaan hieman toisin kuin meillä Euroopassa. Sitä paitsi ei tänne lumettomaan maahan oikein lumiukot, porot tai possut istuisikaan. Ilmapallot, värikkäät joulukoristeet ja koristenauhat kaikessa räväkkyydessään ovat juuri tätä maata...pitää siis olla säihkettä, kimallusta ja kirkkaita värejä...niistä on laojuhlat tehty.Joten viimeisiä joulujuhlavalmisteluita täällä puuhastellaan iltaan asti ja aamulla aloittelemme joulutunnelmissa. Siitä sitten pikku hiljaa hiljennymme oman kodin joulun viettoon. Kolmeen vuoteen emme olekaan olleet ihan perheen kesken, joten tämä vuosi tuo mukavaa vaihtelua.

Huomisiin!
Niina

Ps. Tänään kävimme naapuritemppelialueella katsomassa laolaista nukketeatteria, jonka suurena opettajana on naapurin papparaisemme, joka on ainut elossa oleva "puppet master" Laosissa. Hän opettaa nuorempia nukketeatterin saloihin.

(Kaikki kuvat ovat poikien opettajan ottamia.)

Ei kommentteja: