keskiviikko 14. lokakuuta 2009

TUI TUI

Olen jo monena päivänä miettinyt, kehtaisinko kirjoittaa tämän, mutta päätin viimein rohkaistua kulttuurin nimissä.
Laosilaiset ovat erittäin kiinnostuneita lihavuudesta/laihuudesta. Jos joku on tosi laiha, niin siitä kommentoidaan, että liian laiha. Jos joku on liian lihava, niin silloin saa kuulla olevansa tosi lihava. Jos on lihonut tai laihtunut, niin se kerrotaan asianomaiselle aivan suoraan. Tämä on siis asia, josta saa puhua suoraan, vaikka monista muista asiasta ei tulisi mieleenkään sanoa suoraan täällä.
Suomi-loman aikana lihoin itse komeat seitsemän kiloa, joka minulle on tosi paljon. Olenkin siis Niinaksi aika tuhdissa kunnossa ja se tottakai näkyy päälle päin. Laosiin palattuamme tiesin saavani kuulla lihomisestani. Joten suorat kommentit eivät ole minua loukanneet. Olen saanut siis kuulla seuraavia kommentteja: Oletpa lihonut!, Kylläpä olet tosi lihava!, Olet valkoinen ja lihava!, Sinulla on paksut posket!.
Toiset ovat ilmaisseet asia hieman hienotunteisemmin: Olet juuri sopivan kokoinen! Poskesi ovat juuri sopivan pyöreät!
Suomessahan kaikki nämä kommentit olisivat aika arveluttavia, mutta täällä täysin normaalia. Maassa maan tavalla.
Paitsi, että haluan ne seitsemän kiloa pois...;).

Siihen saakka olen TUI TUI (suomeksi: tosi lihava).

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Hyvä tuo "siis Niinaksi aika tuhdissa kunnossa"... Selventää monille jotka ei ole sua hiljattain nähnyt että lihavasta ei voi puhuakkaan...
Jäi vaan mietityttämään, että miksiköhän se laosilaisille on niin kiinnostava asia, liittyyköhän se mitenkään siihen että on varaa syödä hyvin?

Niina kirjoitti...

En osaa sanoa...varmaan siihen varallisuuteenkin. ?