lauantai 18. huhtikuuta 2009

LAO UUSI VUOSI

Uudet vuodet on taas tältä vuodelta juhlittu. Oli aika raskas viikko, sillä asumme aivan pääjuhlintapaikalla - Laosin tärkeimmän temppelin luona uhraaminen tuntuu olevan edelleen hyvin tärkeä hetki näin uutenakin vuotena, niin laosilaisille kuin niin monille thaituristeillekin..... näkyipä lisäsurukseni länsimaalaisiakin uhraajia. Niin paljon vaivaa ja pelkoa...ja ensi vuonna taas uhrauspaikalle. Ei anna henget rauhaa.

Olimme siis koko lao uuden vuoden kotosalla ja saimme nähdä ja kokea uutta vuotta jälleen livenä paikanpäällä. Juhlintaan kuuluu myös vedenheitto ja siihen mekin osallistuimme ihan hauskanpidon vuoksi. Täällä vedenheittoon osallistuu niin lapset kuin aikuisetkin ja hurjia vesisotia käytiin kymmenien ja taas kymmenien eri joukkojen kanssa. (Kumpa osaisin jo pienentää kuvia tällä uudella koneella, niin voisin laittaa kivoja kuvia vesisodistamme.) Erityisesti Benjamin ja Janne olivat vesisotatantereella ja voin sanoa ettei kukaan säilynyt kuivana. Hauskaakin meillä siis on ollut!

Kuitenkin kaiken hauskuudenkin keskellä koimme aikamoista voimien myllerrystä, sillä juhlahan on kuitenkin buddhalainen ja sen vaikutukset ovat moninaiset. Onneksi saamme olla voittajan puolella ja nauttia vapaudesta!

Olkoon tämä uusi lao uusi vuosi niin meille kuin laoillekin siunattu!

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: