perjantai 2. toukokuuta 2008

PAUNU JA JÄTTIKYNSI

Tässä komeilee Benjaminin Bengalin varaani. Benjaminilla on kaksi varaania, jotka ovat olleet meillä jo kaksi vuotta. Varaanit olivat meille tullessaan melko pieniä ja laihoja, mutta nyt niillä alkaa olla jo ihan kivasti kokoa, ovat siis jo melkein kaksimetrisiä veijareita.


Välillä varaanit tepastelevat pihallamme vapaana. Vapaana ollessaan aika pian varaanit kiinnostuvat siitä, kuinka pihalta pääsisi pois suuremmille juoksualueille, joten kovin pitkään varaanit eivät voi vapaana ulkoilla, vaikka se olisikin niin mukavaa. Laon kielellä varaani on "toleen" eli juoksueläin. Kuvassa olevan varaanin nimi on Paunu.


Tässä poseeraa Jättikynsi. Kynnet ovatkin aika jätit...


Benjamin harrastaa paljon valokuvausta ja kaikki nämäkin otetut kuvat ovat Benjaminin käsialaa. Benjamin kuvaa meidän vanhalla kameralla, joka olikin meidän ensimmäinen digikamera. Benjamin haaveilee uudesta kamerasta, mutta sitä hän nyt joutuu odottelemaan vielä jonkun aikaa. Benjamin säästi kaksi vuotta rahaa ja kovasti mietti, mitä niillä ostaisi. Kamera oli hyvin korkealla ostosijalla, mutta voiton veivät Nintendo DS ja iPod Classic 80 GB. (Miettikää 80 GB....!!!! Ja halvalla lähti. Bangkok on hyvä ostopaikka! Arvatkaa haluaako Jannekin uuden iPodin.)

Hupss...takaisin liskoihin....


Tässäkin on Jättikynsi. Nautiskelee auringon lämmöstä, jota varaanit tarvitsevatkin paljon ruuansulatusta varten.
Takana näkyy liskojen koti.


"Me ollaan kamuja me!"

3 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Hienoja kuvia! Minä olen sellainen ötökkä/eläinkammoinen, että valitsisin häkkiin mieluummin ehkä sellaisia söpösia pupuja...mutta kuvissa liskotkin näyttävän yllättävän leppoisilta kavereilta. Ja heh, juoksueläimelle bussifirman nimi on kyllä oivallinen valinta :D

Vilijonkka kirjoitti...

Mitäs nuo varaanit oikein syövät? Yleissivistys loppui kesken. Ovatko varaanit yleisiä lemmikkejä Laosissa?

Niina kirjoitti...

Varaanit syövät kaikenlaista elävää, mitä Laosin metsistä löytyy. Mm. sammakoita, rottia, munia...Meidän liskot saavat myös kalaa ruuakseen ja se maistuu oikein hyvin.
Varaanit eivät ole yleisiä lemmikkejä Laosissa. Itse asiassa täällä syödään kaikki liikkuva heti pois. Nämäkin yksilöt olisivat jo paremmissa suissa, ellemme olisi niitä ottaneet. Laot pelkäävät yleisesti varaaneja. Naapurimmekin ovat aika kauhuissaan, että meillä on nämä liskot. Kun olen kysynyt naapureiltamme pitävätkö he varaaneista, yleinen vastaus on: "kyllä, ne ovat herkullisia", vaikka enhän minä tarkoittanut tietenkään herkullisuutta vaan yleistä kivuutta...;)