sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kesämuistoja 7



Kuten ehkä jo tiedätkin Benjamin on todella innokas kalamies. Benjamin käy usein ihan yksikseenkin kalassa. Useimmiten Benjamin suuntaa yhdelle kalalammelle, jonka yhteydessä on lao-ravintola. Kalalammelle on meiltä on 15 minuutin ajomatka, joten viemme ja haemme Benjaminin autolla. Periaatteessa pyörälläkin pääsee, mutta kaikkien kalavarustusten kanssa hikimärkänä polkiessa ei ole ehkä kaikista kivointa.



Minusta on kiva tietää, että Benjamin voi olla lammella ihan turvassa, sillä paikalla on aina laoja ja he kyllä auttavat, jos on joku hätä. Laot rakastavat lapsia ja Benjamin on jo iso poika, joka osaa sanoa, jos on joku ongelma. Puhelintakin Benjamin on joskus lainannut, jos on tullut kotiin asiaa.




Lao-kielen taidot tulevat hyvin harjoitetuksi käytännössä, sillä joka kerta Benjaminin luokse tulee paikallisia kyselemään kaloista ja kalastusvälineistä. Benjaminin vahvuuksia ovat siis mm. rento meininki ja ystävällisyys. Aina löytyy samanhenkisiä kavereita, vaikka ihan jokaista sanaa ei tajuaisikaan.



Yhdellä kalalampikerralla Benjamin nappasi tämän Snakehead-kalan. Snakeheadeja on Benjaminin mukaan todella vaikeaa kalastaa, mutta tällä kertaa yritys palkittiin ja voi sitä iloa, kun poika pääsi kotiin kertomaan saaliistaan. Oli siinä isilläkin ihmettelyn aihettta, sillä ihan joka päivä tällaisia kaloja ei napata. Yläkuvan hymy kertoo aika paljon!!

Niina

Ei kommentteja: