perjantai 9. huhtikuuta 2010

LAO PIIMAI-LOMANiinpä niin...aika on taas tullut juhlia lao uutta vuotta. Koko Luang Prabang valmistautuu tällä hetkellä vuoden hauskimpaan ja rankimpaan juhlaan. Tunnelma alkaa olla viittä vaille valmis juhlan alkuun ja viimeistään ensi viikon alussa koko kaupunki alkaa olla jo ihan sekoamassa. Varsinaiset juhlapäivät ovat 15, 16 ja 17, jolloin kaikki toimistot ja muut viralliset paikat ovat suljettuina ja laot kansoittavat uuden vuoden-torin, rantautuvat rannoille tekemään hiekkalinnoja, ahtautuvat autojen lavoille ja aloittavat kunnon vesisodat...Juhlaan liittyy muutamia ihan kivoja elementtejä, mutta myös monia juttuja, jotka saavat minut tosi surulliseksi.


Tänä vuonna olemme osaa uuden vuoden ajasta täällä Laosissa, mutta viikonlopuksi suuntaamme kohti Bangkokia, jonne menemme tapaamaan kollegoitamme. He ovat asuneet Bangkokissa jo pidemmän aikaa, mutta aikataulumme eivät vielä ole täsmänneet yhteen, mutta nyt vihdoin ja viimein pääsemme heidän luokseen vierailemaan. Tuntuu tosi mukavalta lähteä heille...jospa puolin ja toisin voisimme saada iloa ja virkistystä.

Pientä lisäjännitystä toki on taas matkassa, sillä passimme ovat vielä pääkaupungissa viisumien uusintamatkalla. Passit luvattiin lähettää maanantain koneella tänne pohjoiseen, mutta ainahan muutoksia (eli viisumien virallinen allekirjoittaja ei ole paikalla) voi tulla matkaan. Mikäli näin on...matka Bangkokiin jää väliin. Katsotaan, kuinka käy. Opettajankin Malesian matka on vielä hieman katkolla edellä olevan syyn takia...näin siis meillä.


Pojilla on siis kahden viikon uuden vuoden loma, mutta Jannen työt toki jatkuvat. Töitähän aina piisaa, mutta tänä keväänä helpotusta itse työn tekoon on tuonut huoneen muutos toimistolla. Janne on siirtänyt huoneensa pienempään tilaan, jossa ilmastointilaite on kunnollinen. Nyt on sopivan viileää tehdä töitä.


Tänään aloittelimme uuden vuoden vedenheittoa naapureiden pikkuisten kanssa. Vesi virkistää mukavasti, kun on niin huippukuuma. Minäkin, joka olen ikuinen vilukissa, olen ollut kuumissani...tosin varpaat ovat aina asteen viileämmät.
Tästä on ollut puhetta jo monta kertaa aiemminkin, mutta otetaan asia puheeksi nyt, kun aika on taas ajankohtainen: nimittäin sähkönjakelu. Sähkön jännite on iltaisin todella huonoa ja valot vilkkuvat tasaiseen tahtiin, netti katkeilee samassa tahdissa...sekä sähkö ei riitä pyörittämään ilmastointilaitteita täydellä teholla.
Esimerkki Oliverin huoneesta: ilmastointilaite on kylmimmällä plus 16, mutta lämpöä huoneessa on 32...koita siinä sitten nukkua.
Sitten esimerkki netin käytöstä: joku istuu koneen äärellä ja on netissä tai chatissä...sitten joku meistä napsauttaa huoneeseen valot päälle...piip piip piip...upsi alkaa piipata ja netti on siis katkennut...ou jee!
No, kaikkeen tottuu ja onpahan tässä maailmassa paljon pahempaakin tapahtunut...että eipä maailma tähän kaadu...

Hei, arvatkaa mitä täällä kohta tapahtuu...perjantai...ilta...elokuva...joo...elokuvailta. Mikä voisi olla hauskempi tapa aloittaa poikien lomaa...

Kivaa perjantaita, Niina

1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Kaksi vuotta sitten mekin oltiin vettä heittämässä... ja se oli kivaa!