perjantai 7. toukokuuta 2010

Pyynnöstä


Pinaattikeitto 4 hengelle
(Ohje: 7. luokan kotitalouskirja)


5 dl maitoa
75 g pakastepinaattia / n. puoli L tuoretta pinaattia
3/4 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää

suurus:
1 dl maitoa
2rkl vehnäjauhoja

1. Valmista suurus.
2. Kuumenna maito kiehuvaksi.
3. Sekoita suurus maitoon ja kiehauta.
4. Lisää pinaatti ja hauduta n. 5 min.
5. Lisää suola ja muskottipähkinä.


Sain pyynnön kertoa pinaattikeiton ohjeen. Aina, kun minulta pyydetään ohjeita johonkin ruokiin, menee kyllä sormi suuhun, sillä teen ruokani aina tunteella: kourallinen, ripaus, aavistus, hyppysellinen, loraus, tujaus jne jne. Siksi ohjeiden antaminen on hieman vaikeaa. Mieluiten näytän, kuinka ruoka tehdään.
Siispä, oli kaivettava keittokirjaa esille ja etsittävä ihan oikea ohje.

Kun itse teen keiton, lisään maidon joukkoon aina vettä. Lisäksi suuruksen teen aina kylmään veteen (ei tule paakkuja). Muskottipähkinää ei ole, joten suola riittää.
Minulla keittoa tulee aina reilu puoli isoa kattilallista. Että ylläolevan ohjeen mukaan en mene, mutta pitäisi kokeilla tuota ohjetta ensi kerralle, niin voisi vertailla tuloksia.

Kouluajoilta muistelen, kuinka pinaattikeiton kanssa oli vain yksi kananmuna per oppilas ja se oli aina liian vähän. Siksi meillä keitetään aina paljon munia, ettei ainakaan jää kesken. Ilman kananmunia keitto ei oikein maistu.

Siis kattilat porisemaan! Niina

4 kommenttia:

team Lehtimäki (Kirsi) kirjoitti...

Kiitos pinaattikeiton ohjeesta! Juuri tänään kävin katsomassa mummoa sairaalassa, ja siellä oli herkullisen näköistä pinaattikeittoa. Kyselin sitten mummolta, että muistaisiko hän, millaisella ohjeella on aikanaan pinaattikeittoa tehnyt tuoreesta pinaatista. Mummo ei oikein muistanut, mutta sinä olit onneksi! :)

Toivottavasti pian siis nähdään siellä helteisessä Aasiassa!!!

Family Blommendahl kirjoitti...

Kirsi - Sattuipa sopivasti!
Joo, toivotaan, että nähdään sitten pian, kun tulette!!

Family Tasanen kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! :)
Olen erittäin onnellinen siitä. Nyt vain sitä englanniksi kääntämään, sillä itse en ole mikään kokki kolmonen. Apulainen saa vääntää keiton minulle ohjeen mukaan! :)

Kiittäen,
Lilli

Jenni kirjoitti...

Mä laitan aina vähän reilummin pinaattia, kun tykkään että sen pitää olla tumman vihreetä. Maidon sijasta käytän kaura tai soijajuomaa, kun se ei estä raudan imeytymistä. Harmi että Sami ei tykkää pinaattikeitosta. Musta se on hurjan hyvää!!!